HETTY MULDER

Workshop mixed media met acryl

001 002
Naar aanleiding van mijn schilderijen die al weer een poosje in de kantine van Chamavi hangen kwam de vraag of ik iets van de techniek kon uitleggen, de volgende vraag was of ik het wilde voordoen in een kleine workshop. Zo gebeurde het dat ik 1e pinksterdag 's middags voor een vijftal geïnteresseerde schilders in de kantine deze workshop organiseerde. Vooral de vraag 'hoe begin je zoiets' daar wilden ze aanwijzingen voor hebben.
Uitgangspunt is een bepaalde compositie en die oefenden we met elkaar, er werden mooie verticale en piramide composities gemaakt met krijt op een A4.
Later zouden die als uitgangspunt gebruikt gaan worden bij het echte werk.
003 005

Aan de slag met acrylverf en een veelheid aan materiaal op het voorbewerkte papier. Er klonken uitlatingen van verbazing en verrassing over wat er allemaal mogelijk is en mooie effecten geeft. Eerst nog wat onwennig maar het tweede werk, na de pauze en nog wat aanwijzingen ging al vlotter en met meer lef. Bij de eindbespreking nam een kader om het werk het laatste restje twijfel weg; dit was geweldig om te doen en... kwam de vraag om herhaling!
We zullen zien.

007 009

Almere, 2014