HETTY MULDER

Workshops

Workshop "Schetsen in de Vlindertuin" in de Landgoederenbuurt te Almere

 

Zondag 1 augustus j.l. was de tweede natuurteken workshop in de vlindertuin. Veel minder heet dan de eerste keer zodat we echt op alle mooie plekjes van de tuin konden zitten! Na een kleine aarzeling, ‘de sprong in het diepe’, vond iedereen toch een blad of bloem interessant genoeg om te schetsen, even nergens aan denken en wegduiken in het onderwerp!  

De buienwolken dreven over en we hadden een heerlijke middag. Er werden weer prachtige tekeningen gemaakt en zo bleek na afloop toen elkaars werk beken werd: ieder in een eigen stijl, met één ding gemeen, het enthousiasme waarmee er aan gewerkt was!

workshop2-1 workshop2-2
workshop2-7 workshop2-4
workshop2-5 workshop2-6

workshop2-3

Zondag 27 juni j.l.,  een klein groepje trotseert de tropische temperaturen en in de schaduw van de grote lindeboom was het nog goed te doen. Na kennismaking, wat uitleg en tips werd er enthousiast getekend. De 2 uurtjes vlogen om en er verschenen mooie tekeningen in de schetsboeken van o.a. het muskuskaasjeskruid, de bloesem van de lindeboom en paarse distels. Een van de deelnemers waagde zich aan de pergola van de tuin wat ook nog goed lukte.

Na afloop van een heerlijke ontspannen middag tekenen in de buitenlucht was er direct animo voor de volgende middag, die gepland is op 1 augustus a.s.

Daarvoor zijn nu nog enkele plaatsen open.

Veel van de net nieuw geplaatste planten zullen dan hopelijk bloeien en vlinders trekken, we kijken er naar uit!

workshop3 workshop4
workshop5 workshop6
schetsen2schetsen1